Oppimon tiimi

Porukka Oppimon taustalla.

Elina Uutela

Elinan työura koostuu useista firmoista, joiden toimialat ovat vaihdelleet pilvipalveluista digitaaliseen palvelumuotoiluun. Punainen lanka työtehtäviin on löytynyt tulevaisuuden kehityssuuntien pohtimisesta ja muutoksen viestinnästä ja hallinnasta. Opintotaustaltaan hän on VTK Helsingin yliopistosta.

elina.uutela@oppimo.fi
040 845 0330
Twitter: @elinauutela
LinkedIn: Elina Uutela

Johannes Anttila

Johannes on ideanikkari ja strateginen ajattelija, jonka uteliaisuus ei tunne rajoja. Valtiotieteilijä, joka tuo ihmisiä yhteen ja pohtii tulevaisuutta ajatushautomossa. Sydämeltään muutoksen tekijä, jonka työkaluina ovat terävä mieli, vaikuttava viestintä ja ehtymätön optimismi.

johannes@oppimo.fi
044 535 1152
Twitter: @njanttila
LinkedIn: Johannes Anttila

Otto Ahoniemi

Otto on innostuja, joka on viime vuodet hän viettänyt monenlaisissa hommissa: arkeen on kuulunut mm. paremman lukion puolesta lobbaamista, ministeriön kv-yksikköä, nörttäilyä ja musiikkia. Juuri nyt Oppimon lisäksi häntä työllistävät viestintähommat, podcastien tuottaminen ja startupeista puhuminen radiossa.

otto@oppimo.fi
040 419 5707
Twitter: @oahon
LinkedIn: Otto Ahoniemi

Miksi Oppimo?

Oppimon ajatus syntyi positiivisista vertaisoppimiskokemuksista ja turhautumisesta yliopiston tarjoamiin työelämävalmiuksiin. Helsinki Think Companyn Tieteestä toimintaa -bootcampin myötä Oppimosta hioutui poikkitieteellisyyden merkitystä korostava vertaisoppimisohjelma.

Tämä oli kuitenkin vain toinen puoli kokonaisuutta: Oppimon tiimin oma työelämäkokemus antoi viitteitä siitä, että monet organisaatiot olisivat hyötyneet poikkitieteellisyydestä paljon enemmän kuin ymmärsivätkään. Oppimoon liitettiin projektijakso (nykyinen Oppimo Konsultointi), joka tarjosi eri alojen organisaatioille mahdollisuuden saada ennakkoluulottomia ideoita ja raikasta näkemystä opiskelijatiimiltä.

Ensimmäinen Oppimo Akatemia starttasi syksyllä 2014. Vuonna 2017 Oppimon sisäänottoa päätettiin pienentää 12 opiskelijaan, mutta Akatemia järjestetään sekä syksyllä että keväällä. Näin oppimolaiset tutustuvat toisiinsa paremmin, mutta ohjelma sopii yhä useamman aikatauluihin.

Vuosien saatossa Oppimo on työllistänyt kymmeniä opiskelijoita innostaviin projektitöihin, tehnyt töitä kymmenien eri organisaatioiden kanssa ja istunut Helsinki Think Companylla lukemattomia iltoja opetuskertojen merkeissä.

Projekteja on tätä nykyä tarjolla ympärivuotisesti, ja oppimolaiset tekevät yksittäisiä projekteja mielellään vielä tovi ohjelman jälkeenkin.