Auri Evokari: Unelmaduuniin pääsemisessä oma aktiivisuus on avain

28 elo 2017
5896
0

Auri Evokari on oppimolainen vuosikurssilta 2015–2016. Hän haki opiskelemaan Afrikan tutkimusta Helsingin yliopistoon, kun kasvatustieteen opinnot Vaasassa eivät ottaneet edistyäkseen ja Keniassa tehty vapaaehtoistyö oli herättänyt vahvan kiinnostuksen Afrikkaa kohtaan.

“Uratoiveideni puolesta olisin voinut hakea myös valtiotieteelliseen, mutta Afrikan tutkimus tuntui eksoottiselta ja tarpeeksi monipuoliselta sovellettavaksi”, Evokari toteaa. Sivuaineet kuitenkin toivat mukaan vahvaa yhteiskunnallista painotusta – hän rakensi poikkitieteellisen tutkinnon opiskelemalla filosofiaa, johtamista, ympäristöpolitiikkaa ja taloustiedettä.

Opiskelusta tuli mieluisan pääaineen myötä tavoitteellista, ja hän keräsi työkokemusta toimien opettajan sijaisena. Oman alansa sovellettavuuteen Evokari tutustui CIMO-harjoittelussa Keniassa. Työelämän kannalta relevanttien taitojen, erityisesti projektinhallintataitojen, tarve oli kuitenkin suuri, ja harjoittelun jälkeen Oppimo vaikutti juuri siltä, mitä hän kaipasi.

Oppimo antoi projektikokemusta ja ystäviä

Evokari oli aluksi epäileväinen Oppimon suhteen, mutta ensimmäisen tapaamiskerran esittäytymiskierros karsi ennakkoluulot ja toi tunteen siitä, että mukanaolo oli etuoikeus.

“Oppimo oli tehokas lääke huijarisyndroomaan. Yhtäkkiä oppimolaisena minut nostettiin asiantuntijarooliin vetämään vertaisilleni kolmen tunnin opetuskertaa aiheesta, jonka osasin. Se oli jännittävää, ja kasvatti ammatillista itseluottamusta.”

Oppimon kautta Sitralle toteutettu yhteistyöprojekti tarjosi ensimmäisen kokemuksen oman asiakasprojektin vetämisestä. Projekti oli tekijöilleen innostava, ja sen suola oli vahvan tiimin henkilökemioissa.

Mentoreiden lisäksi tärkeitä ovat eri aloilla olevat vertaiset, jotka eivät kilpaile kanssasi vaan painivat itsekin samojen asioiden parissa.

Yli vuosi ohjelman jälkeen Evokarin vuosikurssin oppimolaiset kokoontuvat yhteen säännöllisesti, pitävät hauskaa sekä tukevat toisiaan eteenpäin niin työelämässä kuin elämässä muutenkin.

“Suurin anti on ehdottomasti ne 19 muuta tyyppiä. Olen saanut epävirallisilta mentoreiltanikin paljon tukea urani alkutaipaleella, mutta yhtä tärkeitä ovat eri aloilla olevat vertaiset, jotka eivät kilpaile kanssasi vaan painivat itsekin samojen asioiden kanssa.”

Projektista projektiin

Oppimon aikana Evokari hakeutui Helsinki Think Companylle. Helsingin yliopiston yrittäjyysyhteisö paitsi kannustaa viemään akateemisuuden käytäntöön myös herättelee yrittäjyyteen.

“Viimeisen opiskeluvuoteni keskeisin tavoite oli kehittää omia viestintä- ja projektinhallintataitoja sekä kasvattaa verkostoani. Helsinki Think Company tarjosi tämän, ja tuki hyvin Oppimon asiakasprojektista kerrytettäviä taitoja.”

Evokari on tunnettu projektihaina. Oli kyseessä sitten uuden Helsinki Think Companyn toimipisteen avaaminen Meilahteen, yli 500 hengen puhujatilaisuuden järjestäminen tai uuden kansainvälisen kiihdyttämöohjelman käynnistäminen, hän on ollut valmiina laittamaan kädet saveen ja kehittämään toimintaa.

Namibiaan innovaatiohubeja vahvistamaan

 Maisteriksi valmistumisen myötä Evokari oli valmis ottamaan suuremman askeleen omalla alallaan. Vuorossa on kahden vuoden pesti Namibiassa ulkoministeriön rahoittamassa kehitysyhteistyöhankkeessa. Ohjelma vahvistaa Eteläisen Afrikan alueen yrittäjyyttä, tukee innovaatioiden skaalautumista ja alueellista yhteistyötä. Evokarin työtehtäviin kuuluu myös yhteistyön kehittäminen suomalaisten toimijoiden kanssa.

Afrikan kontekstin ymmärtäminen, Sitralle Oppimon kautta toteutettu suomalaisten innovaatiotoimijoiden kartoitus sekä Helsinki Think Companylta saadut opit hubitoiminnasta yhdistyvät uudessa työtehtävässä.

“Viimeisenä opintovuotenani kerryttämäni kokemus Oppimolla ja Helsinki Think Companylla olivat avainasemassa unelmaduuniini pääsyssä niin pian valmistumisen jälkeen. Aktiivisuus kannattaa.”

 

Oman aktiivisuutesi voit aloittaa hakemalla mukaan Oppimoon. Valitsemme mukaan 12 eri alojen opiskelijaa.