Oppimo – aivan jotain muuta

9 syys 2016
2792
0

Olen koko opiskeluaikana ollut mukana vapaaehtoisuuteen perustuvissa jutuissa, kuten opiskelijajärjestöissä, erilaisissa työryhmissä ja opiskelija-edustajana yliopiston hallinnossa. Hakiessani uskoin Oppimon olevan jälleen yksi mielenkiintoinen projekti opiskelun oheen. Se oli kuitenkin jotain vielä paljon enemmän.

Ensinnäkin on ihmiset. Oppimoon päätyvät ihmiset ovat järjestään todella uteliaita, auttamishaluisia ja lämminhenkisiä ihmisiä, jotka aidosti haluavat oppia uutta ja auttaa muita. Tämä luo mahtavan yhteishengen ja tunnelman, jossa syntyvät keskustelut ovat mahtavaa sparrausta ajattelulle ja antavat aina uusia näkökulmia. Vielä kun porukka näkee säännöllisesti ja ajoittain hyvinkin tiiviisti, syntyy uusia ystävyyssuhteita kuin itsestään.

Oppimo ei myöskään ole vain vapaaehtoisprojekti, opiskelijayhteisö, luottamustoimi tai työpaikka. Se on kuin kaikki nämä yhdessä. Oppimossa pääsee oppimaan samanhenkisten ihmisten kanssa jotain aivan uutta ja myös koettelemaan taitojaan käytännössä. Samalla tutustuu tyyppeihin, joilta voi aina pyytää apua ja sparrausta mitä ikinä onkin myöhemmin tekemässä. Tämä monipuolisuus on jotain, mihin en missään muualla ole törmännyt.

Lisäksi Oppimo opettaa ja kasvattaa. Matkan varrella pääsee oppimaan asioista, joita ei ole aiemmin tajunnut edes ajatella, suunnittelemaan omaa projektia alusta asti mahtavien tyyppien kanssa ja näkemään, miten suunnitelmat muuttuu todeksi. Kaikki tämä auttaa hahmottamaan paremmin omia kykyjä, näyttää miten paljon itse asiassa meistä jokainen osaa ja saa luottamaan omiin kykyihinsä ja yhteistyön voimaan.