Reikä rinnakkaistodellisuuteen

18 loka 2014
1388
0

Emme ole nähneet vielä puoliakaan siitä, mitä tietotekniseen kehitykseen ja teknologiainnovaatioihin tulee. Mahdollista on, että tulevaisuudessa joukkoistaminen ja massojen hyödyntäminen yleistyvät, robotit hoivaavat vanhuksia ja ihmisten aivot on kytketty toisiinsa joukkomieleksi, jolla on voimaa porata reikä rinnakkaistodellisuuteen.*

Oppimon toisella opetuskerralla Miska ja Olli esittelivät toimintamalleja ja ohjelmia, joilla järkeistää työtä ja saada asioita aikaan tehokkaammin. Tutuiksi tulivat usean ihmisen samanaikaisen työpanoksen isompaan kokonaisuuteen mahdollistava Github sekä tehokkaan ja eteenpäin menevän projektityön ykköstyökalu Scrum. Tutustuimme myös hieman koodarin mielenmaisemaan, jota Miska ja Olli vertasivat koodiin: se ymmärtää suoria ja selkeitä komentoja, mutta tilttaa ylimalkaisuudesta. Koodarin kanssa kommunikoidessa täsmällisyys on siis valttia.

Opetuskerran aktiviteeteissa ratkottiin ongelmia, simuloitiin Scrumia ja mietittiin, miten koodarin kanssa olisi pitänyt kommunikoida. Mukaan mahtui myös tanssia. Harjoitukset antoivat mukavasti ajattelemisen aihetta sen suhteen, että vaikka aina ei mene putkeen, elämässä tulee aina uusi ”sprintti”, jolloin voi tehdä asiat paremmin.

Pojat vetivät settinsä iloisesti ja kerrasta jäi hyvä fiilis. Kiitos!

*Visiot ovat kirjoittajan omia eikä niitä esitetty opetuskerralla. Uskominen omalla vastuulla.